ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, 2013-2014
EMENA ME NOIAZEI! Μοντάζ ....Παναγιώτης Μενεγάκης

Θεατρικό σκετς με αφορμή την εκδήλωση του Πολυτεχνείου, Νοέμβριος 2014, μπορείτε να το δείτε και άμεσα στο ΥΟU TUBE, βάζοντας τον τίτλο EMENA ME NOIAZEI! 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ,  2012-2013

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ

 ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   

Τα χρόνια πέρασαν...........Εβδομήντα δύο χρόνια από τότε.....
   
Στις μέρες μας η νέα Ελληνική γενιά έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε πολιτισμένη ελληνική ζωή σε Ευρωπαϊκά και Πανανθρώπινα πλαίσια.

Χωρίς να λησμονούμε ότι υπάρχουμε εντός του Ευρωπαϊκού συνόλου, με βαθιά την κατανόηση των αναγκών του ανθρώπου και της όλης του προσπάθειας για δημιουργία και πρόοδο, ας τηρούμε ακοίμητη τη συνείδηση του Έλληνα και της αποστολής του.
  
Κι ακόμα, ας ευχόμαστε, η ψυχή του Έλληνα να μη μεγαλουργεί μόνο σε καιρό πολέμου,αλλά να πετυχαίνει ακόμα περισσότερα σε καιρό ΕΙΡΗΝΗΣ! Μακάρι το περήφανο εκείνο ΟΧΙ να γίνει σήμερα για μας μήνυμα του Αγώνα για τον Πολιτισμό και τον Ανθρωπισμό.!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ  – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ

 ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ 


ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ!


Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου της Άλκης Ζέη αναφέρεται στη ζωή ενός μικρού ελληνόπουλου, του Πέτρου, κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής. Ταξιδεύοντας στο χρόνο, ακούσαμε για διαδηλώσεις και συσσίτια και θυμηθήκαμε πολλά από αυτά που ακούμε να συμβαίνουν στη χώρα μας και σήμερα...

Είδαμε ότι ο πόλεμος φέρνει διχόνοια ανάμεσα στους φίλους και στη οικογένεια, φέρνει φτώχεια, φέρνει θάνατο! Ο μικρός Πέτρος μέσα από τις πράξεις του, όπως η συμμετοχή του σε διαδηλώσεις κατά του κατακτητή, μας μεταδίδει το μήνυμα ότι χρειάζονται αγώνες για την κατάκτηση του δίκαιου.


 Μέσα από το θεατρικό έργο που παρακολουθήσαμε πήραμε και άλλο ένα μεγάλο μήνυμα...αυτό της ομόνοιας, της συνεργασίας, της αγάπης για το συνάνθρωπο και την πατρίδα!!! Μόνο τότε μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν τα αδύνατα δυνατά και να διώξουν τον κατακτητή!


Λευτέρης Στεφανάτος, Α3

Μετά την παρακολούθηση του έργου ακολούθησε συνέντευξη των ηθοποιών στο περιοδικό μας!!!


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ 2013!

Κάτι τέτοιες στιγμές κάθε χρόνο λέμε "Αχ και να μας συνέβαινε πιο συχνά, να νιώθαμε έστω και για λίγο περισσότερο άνθρωποι!" Πιστεύω πως και φέτος η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ήταν μια χαρούμενη νότα, που έσπασε τη μονοτονία της καθημερινότητας και έδωσε ζεστά μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, αγάπης και συντροφικότητας. Οι μαθητές μας κατάφεραν να μας προσεγγίσουν με ευαισθησία, μα χαρούν, να διασκεδάσουν και να μας ξεσηκώσουν με την ατέλειωτη ενέργειά τους. 

Και γιατί όχι; 
Kαι του χρόνου!!!

Άννα Καζαντζόγλου, ΠΕ 15
  

ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ 

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!

Μπροστά στην εικόνα μαθητών μου που έχουν μετατρέψει τις ικανότητές τους σε εμπόδια για την σωματική και προσωπική τους ολοκλήρωση, θέλησα να καλέσω ανθρώπους, όπως του Παύλου Μάμαλου και των υπόλοιπων μελών της Εθνικής Ελλάδος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, γιατί αυτοί έχουν καταφέρει με τη δύναμη της ψυχής τους να κάνουν τις αδυναμίες τους δυνατότητες, ενώ τα εμπόδια που συναντούν καθημερινά στη ζωή τους τα έκαναν σκάλα για να ανέβουν ψηλότερα!!!

Σπύρος Μαντζούκης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Παίζοντας με τους Παραολυμπιονίκες μας!!!!...................
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΙΟΝ

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΛYΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ;


         Δημοσιογράφοι δεν είμαστε; Τότε, υπήρχε περίπτωση να μην παραβρεθούμε στη διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στο σχολειό μας στις 23 Ιανουαρίου 2013  με εισηγητές τους ψυχολόγους κ. Χάρη Μωρίκη και τον Εμμανουήλ Γεωργιάδη και θέμα συζήτησης τον «Σχολικό Εκφοβισμό»;

       Ήταν μια διάλεξη η oποία περιείχε ενημέρωση, συμβουλές, αλλά και απαντήσεις στις ερωτήσεις γονέων και καθηγητών που παρευρέθησαν! Οι  εισηγητές  ήταν  πρόσχαροι και ιδιαίτερα ενημερωτικοί. Μας  παρουσίασαν το προφίλ του θύτη (αυτός ο οποίος εκφοβίζει) και του θύματος (αυτός που υπέστη τον εκφοβισμό). Ακόμα, μας μίλησαν για τα αίτια και τις συνέπειες του «bullying».

      Τρομακτικά μεγάλα ήταν τα ποσοστά εκφοβισμού στην χώρα μας. Ξέρατε ότι το 14,7% των Ελλήνων έχουν πέσει θύματα bullying και ότι σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτού του φαινόμενου έχουν τα Μ.Μ.Ε(Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης);

      Και τώρα είμαστε σίγουροι ότι θα σκεφτείτε «τι μας νοιάζουν εμάς τι έκαναν αυτοί;!!!» Μα και φυσικά πρέπει να σας νοιάζει, εκτός και ισχυριστείτε ότι ζείτε σε ένα τέλειο σχολείο και οικογενειακό περιβάλλον, όπου τίποτε από τα παραπάνω δε συμβαίνει!!!

      Βέβαια μην πιστεύετε ότι στη συζήτηση με τους εισηγητές δεν συμμετείχαμε και εμείς. Μα και φυσικά συμβάλαμε σε αυτή, κυρίως γιατί μας συνεπήραν τα  λόγια τους.

      Έτσι, λοιπόν, τελείωσε μια σπουδαία ημέρα γεμάτη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!


                                                                                                                                          Κλένια Τζ.


6 MAΡTIOY 2013...Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού το περιοδικό μας διοργάνωσε την προβολή της ταινίας "bang, bang, you are dead" με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη σύγχρονη μάστιγα στα σχολεία!!!
Την επόμενη μέρα δόθηκαν στα παιδιά του σχολείου ερωτηματλόγια που αφορούσαν τη στάση των παιδιών απέναντι στο φαινόμενο. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν πριν από το Πάσχα!

     ΕΠΙΣΚΕΨΗ  
ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Στα πλαίσια μιας εκπαιδευτικής εκδρομής, στα πλαίσια του ΣΕΠ, οι μαθητές του σχολείου μας είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχοντας ξεναγηθεί από φοιτητές του Πανεπιστημίου μπορούμε να περιγράψουμε τα τμήματα τα οποία επισκεφτήκ

1. Τμήμα επιστήμης φυτικής παραγωγής                                                                                             
    Σ' αυτό το τμήμα  υπάρχουν διάφορα εργαστήρια όπως: εργαστήρια αμπελουργίας, ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου γεωργίας, βελτίωσης φυτών,  γεωργικού πειραματισμού, κηπευτικών καλλιεργειών, γεωργικής ζωολογίας και εντομολογίας, φαρμακολογίας, μελισσοκομίας, οικολογίας και προστασία περιβάλλοντος, φυτοπαθολογίας και δεντροκομίας.

2.Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών
    Σ' αυτό το τμήμα είχαμε τη δυνατότητα να δούμε
διάφορα είδη ζώων όπως αγελάδες, πρόβατα, κουνέλια και μάθαμε για διάφορες χαρακτηριστικά τους.

3.Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας
    Σ' αυτό το τμήμα είδαμε επίσης διάφορα εργαστήρια όπως: ηλεκτρονικής μικροσκοπίας, βοτανικής, γενετικής και μοριακής, όπου εξετάζουν τις ιδιότητες των φυτών και των ζώων .

4. Τμήμα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης
    Αυτό το τμήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί μαθαίνει τους φοιτητές πως να διοικούν οικονομικά τη γεωργία ιδιαίτερα σήμερα.

5.Τμήμα αξιοποίησης πόρων και γεωργικής μηχανικής
    Εργαστήρια αυτού του τμήματος είναι γεωργικών κατασκευών, μηχανολογίας, εδαφολογίας και γεωργικής χημείας. Εκεί μαθαίνουν το σχεδιασμό, τη λειτουργία, την οργάνωση και τη βελτιστοποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των τεχνικών έργων αγροτικής υποδομής .

6.Τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων.
    Προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για τη ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που αναφέρονται στον τομέα των τροφίμων. Τα εργαστήρια αυτού του τμήματος είναι γαλακτοκομίας,μηχανικής τροφίμων, μικροβιολογίας και βιοτεχνίας τροφίμων, ποιοτικού ελέγχου, χημείας και ανάλυσης τροφίμων.

Αυτή η εκπαιδευτική εκδρομή ήταν πολύ σημαντική γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε παρόμοιες ενέργειες που θα εκτελούμε ως φοιτητές και στη συγκεκριμένη περίπτωση ως φοιτητές του γεωπονικού πανεπιστημίου.
Σούφλα Αλ. Γ3 ΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ, 

Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ 

ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 

Σε εποχές που το βιβλίο περνάει μεγάλη κρίση και οι νέοι δύσκολα αποχωρίζονται τον Η/Υ τους για να απολαύσουν τη χαρά της ανάγνωσης ενός βιβλίου, μεγάλο μέρος των μαθητών μας είχε τη χαρά όχι μόνο να γνωρίσει το έργο του Μ. Κοντολέων αλλά και να τον γνωρίσει από κοντά και να μιλήσουν μαζί του. Σύντομα θα ακολουθήσει στο περιοδικό μας ολόκληρη η συνέντευξή του στην ομάδα μας!!!ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: MΑΡΙΑ ΚOK, Α2


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου της επανάστασης του 1821, εκτός από την καθιερωμένη σχολική γιορτή, παρακολουθήσαμε και θεατρική απράσταση, βασισμένη σε διαλόγους από τον "Καπετάν Μιχάλη" του Ν. Καζαντζάκη. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν δραματοποιημένα σημαντικά αποσπάσματα από το γνωστό βιβλίο

"Αδέρφια, δημογέροντες, καλά το κατέχετε, δεν μπορώ εγώ να κλώθω τα λόγια. Θα μιλήσω το λοιπόν τσεκουράτα και ξερά, και να με συμπαθάτε. Έχει δίκιο το Λενιώ. Χίλιες φορές δίκιο. Δεν είναι η λευτεριά πέσε πίτα να σε φάω. Είναι κάστρο, και το παίρνεις με το σπαθί σου. Όποιος δέχεται από ξένα χέρια τη λευτεριά, είναι σκλάβος. Φωτιά, το λοιπόν, στα χωριά, τσεκούρι στα δεντρά, και πάλι να σηκωθούμε, να ξαναρχίσει το πάλεμα και το θρήνο το Ρωμέικο.  Εκατό, διακόσια, τρακόσια χρόνια, δεν κατέχω. Μα μια μέρα -άλλος δρόμος δεν υπάρχει, μια μέρα θα δούμε λευτεριά!" (Καζαντζάκης: “Καπετάν Μιχάλης”)

Ξεχωρίσαμε και ένα απόσπασμα από τον Κοσμά Αιτωλό, ο οποίος συνδύαζε την παιδεία  με τον φωτισμό του ανθρώπου και γι' αυτό θεωρούσε αμάρτημα την αδιαφορία απέναντι της: «Άμαρτάνετε πολύ να τα αφήνετε (=τα παιδιά) αγράμματα και τυφλά, και μη μόνον φροντίζετε να τους αφήσετε πλούτη καί υποστατικά, και μετά τον θάνατο σας να τα τρων και να τα πίνουν και να σας όπισολογοϋν (κατηγορούν; δυσφημούν;). Καλύτερα να τα αφήσετε φτωχά και γραμματισμένα, παρά πλούσια και αγράμματα».ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠ., Α3


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 

ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


             "ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ"

Την Παρασκευή, 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη μας, στα πλαίσια του προγράμματος της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό στο σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας μας), στο Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου (ΚΑΝΑΛ) στο Μαρούσι. Στο μέρος αυτό, τα παιδιά που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα καθώς και όσοι συμμαθητές μας ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τη δράση του ίδιου του κέντρου αλλά και της ΕΛΒΑΛ, της εταιρίας στην οποία καταλήγουν όλα εκείνα τα αλουμινένια κουτάκια που συγκεντρώνονται στο ΚΑΝΑΛ για να ανακυκλωθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο αυτό, διοργανώνει κάθε χρόνο ένα διαγωνισμό για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων σε μια προσπάθεια να τους φέρει σε επαφή και να τους ευαισθητοποιήσει στο θέμα της Ανακύκλωσης. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε! Αρκεί το να πετάξουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους!
Κατερίνα Μάμαλη
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ SKAG(επίσκεψη της Γ΄ γυμνασίου)

Μια πολύ ωραία εμπειρία πραγματικά! Αφού χωριστήκαμε σε δύο ομάδες είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το εργοστάσιο. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο μικρός αριθμός εργατών στο εργοστάσιο. Όντως τα μηχανήματα έχουν αντικαταστήσει τα ανθρώπινα χέρια... Το μέρος της επίσκεψης που ευχαριστήθηκα περισσότερο ήταν η συμμετοχή μας στην έρευνα αγοράς που πραγματοποιεί η εταιρία. Τώρα θα ξέρω ποιoν να κατηγορήσω σε περίπτωσή που δεν μου αρέσουν τα σχέδια των τετραδίων το Σεπτέμβριο...!ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΥ ΝΟΥΡΙΑΝ


Περιμένοντας να αρχίσει η θεατρική παράσταση....
Συζητώντας με τους ηθοποιούς μετά το έργο....


14 MAH 2013
Σήμερα παρουσιάστηκε το ηλεκτρονικό μας περιοδικό στο αμφιθέατρο και ακολούθησε μουσικοχορευτική παράσταση από τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου που με πολύ κέφι παρουσίασαν αποσπάσματα από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου