Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΓΕΥΣΗ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΟΤΑΝ.

              
        ΓΕΥΣΗ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
         Το βιβλίο αυτό έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα υπόθεση. Περιγράφει τη ζωή δύο νέων, της Φαίδρας και του Οδυσσέα. Εκείνη σπουδάζει θεατρολόγος και εκείνος Μαθηματικά και Μουσική. Οι δύο τους γνωρίζονται τυχαία στο μάθημα μουσικής. Η Φαίδρα και ο Οδυσσέας θα ερωτευτούν ο ένας τον άλλον. Ο έρωτας τους όμως δε θα είναι μια ανέμελη περίοδος της ζωής τους, παρά η τραγική στιγμή δύο νέων ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδυσώπητη παρουσία του AIDS.

      Θεωρώ πως το βιβλίο είναι για τα παιδιά που ετοιμάζονται να μπουν ή βρίσκονται ήδη στην εφηβεία. Μέσα από αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε τις συνέπειες που μπορεί να μας προκαλέσει μια σοβαρή ασθένεια, το Αids.

Moυ άρεσε ιδιαίτερα όταν αποκαλύφτηκε ότι ο τίτλος οφειλόταν στη γεύση πικραμύγδαλου, δηλαδή στο άρωμα των μαλλιών της Φαίδρας. Αλλά με εξέπληξε το απρόσμενο τέλος της γιατί εγώ πίστευα πως ο Οδυσσέας θα γιατρευόταν και θα συνέχιζε να ζει τη ζωή του με τη Φαίδρα. Όμως, τελικά οι δρόμοι τους χωρίζουν, για να μπορέσει να γιατρευτεί ο Οδυσσέας….. Ή μήπως η ζωή θα τα φέρει αλλιώς; Ποιος ξέρει; Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να φανταστεί και μια διαφορετική συνέχεια…….

Χρυσούλα Κοταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου