ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ


O αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών νέων. Άθληση μπορούν να θεωρηθούν πολλά πράγματα: από το να είσαι μέλος σε ένα σύλλογο ομαδικού αθλήματος  και να είσαι  υποχρεωμένος να προπονείσαι  καθημερινά ως αναπόσπαστο γρανάζι του εν λόγω ομίλου, μέχρι το να πηγαίνεις για ένα περίπατο στο κοντινό πάρκο.
Το χάσμα ανάμεσα στον επαγγελματικό και στον ερασιτεχνικό  αθλητισμό είναι τεράστιο. Πρώτα από όλα οι επαγγελματίες  αθλητές ζουν από τον αθλητισμό και έχουν καθορισμένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής. Αυτό αντίθετα δεν  ισχύει για τους ερασιτέχνες αθλητές. Αυτοί που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό διακατέχονται από  δίψα και πάθος για το άθλημα με το οποίο ασχολούνται, θυσιάζουν τις χαρές της καθημερινής ζωής, στερούνται τις εξόδους με φίλους και γενικά τις καταχρήσεις αλλά στο τέλος λυτρώνονται αφού πετυχαίνουν  τους  στόχους τους, όποιοι και αν είναι αυτοί. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, γιατί μας αποδεικνύουν ότι όποιος  έχει στόχους στην ζωή και τους ακολουθεί πιστά θα επιτύχει. Όταν κάποιος δίνει  ό, τι  έχει και δεν έχει ψυχικά και σωματικά στο βωμό της καταξίωσης είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθεί και αυτό είναι άγραφος νόμος.
Δυστυχώς, στις μέρες μας η έννοια αθλητισμός έχει ξεπέσει στα μάτια των πολιτών για δυο κύριους λόγους: πρώτον,  πολλοί  «αθλητές» έχουν ως μοναδική επιδίωξη το χρήμα και τη δόξα που επιφέρει το επάγγελμα αυτό και χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα, όπως είναι κάποια όχι και τόσο «αθώα»  συμπληρώματα διατροφής αλλά και το ντόπινγκ.
 Επίσης, οι αθλητές πολλές φορές προβαίνουν σε ανάρμοστες συμπεριφορές  είτε εκδηλώνοντας ρατσιστική συμπεριφορά, είτε εκφράζοντας  ακραίες πολιτικές  πεποιθήσεις, ενώ θα έπρεπε να είναι προσεκτικότεροι, μια και λόγω της δημοσιότητας που τους περιβάλλει είναι πρότυπα προς μίμηση για τα μικρά παιδιά!
Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι
·         ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος για να παλέψεις για τις αξίες και τα ιδανικά σου.
·         Αξιέπαινος ο πρωταθλητισμός αλλά…
·         Αξιέπαινος και ο αθλητισμός με σκοπό την βελτίωση της σωματικής και πνευματικής μας κατάστασης, αφού όταν κάνουμε κάτι δημιουργικό νιώθουμε ότι ξοδεύουμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε κάτι χρήσιμο για το σώμα μας!
Κωνσταντίνος Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου