Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΗΑPPY FEET, ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΜΑΡΙΑ Κ., Α2


ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ!

Αγαπημένη μου φίλη Ελένη,
  Τι κάνεις; Χάρηκα πολύ για το γράμμα σου. Όπως εσύ έτσι και εγώ πηγαίνω συχνά στον κινηματογράφο. Πιο συγκεκριμένα είδα την περασμένη εβδομάδα μαζί με την οικογένειά μου μια πραγματικά συναρπαστική ταινία το «Happy feet 2».

  Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ένας μικρός πιγκουίνος ο Μάμπλ που, ενώ θα έπρεπε να έχει μια ρυθμική φωνή , αυτός γεννήθηκε χορεύοντας  κλακέτες. Οι γονείς του φοβούνται μήπως δεν γνωρίσει την αληθινή αγάπη χωρίς να ξέρει το «τραγούδι της καρδιάς», οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύουν και η ηγεσία της χώρας, την οποία εξουσιάζει  ο αυτοκράτορας, τον εξορίζει λόγω της διαφορετικότητάς του. Έτσι ο Μάμπλ ξεκινά ένα ατελείωτο ταξίδι προς εύρεση της γνώσης, της φιλίας και της αποδοχής.



  Η ταινία ήταν πραγματικά συγκινητική, με βαθιά νοήματα και αλήθειες, παρουσιάζοντας με ιδιαίτερο τρόπο το φαινόμενο του ρατσισμού και της διαφορετικότητας. Ο θεατής προβληματίζεται, αλλά και ταυτίζεται με τους ήρωες, παρόλο που είναι πιγκουίνοι.

  Οι πρωταγωνιστές της ταινίας με τις άσπρες κοιλίτσες τους και τις αστείες φωνούλες τους  σε ηρεμούν και σε προδιαθέτουν να γελάς ασταμάτητα. Ενώ η θέα των πανέμορφων τοπίων με τα ψηλά παγόβουνα σε χαλαρώνει και σε κάνει να ταξιδεύεις με τη φαντασία σου δε κάποια γωνιά της Ανταρτικής.

  Πραγματικά αυτή η ταινία με εντυπωσίασε αλλά και με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Είναι η πιο επιτυχημένη ταινία κινούμενων σχεδίων που έχω δει και επάξια πήρε Oscar ως η καλύτερη ταινία του είδους της. Την προτείνω και σε εσένα. Θα περάσεις ένα όμορφο απόγευμα, αλλά και θα γελάσεις πολύ.

Πολλά φιλιά! Και περιμένω νέο σου γράμμα.
 

                                                                                           Με αγάπη,
                                                                                              Μαρία.



                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου