Ποιοι είμαστε.....η συντακτική μας ομάδα και οι στόχοι της!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ....Χρόνια τώρα κατηγορούν όλοι τους νέους ότι διαβάζουν ελάχιστα εφημερίδες ή και καθόλου. Οι ίδιοι οι νέοι αποκρίνονται πως η ανάγνωση μιας εφημερίδας είναι πολύ βαρετή. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι προτιμούν την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, γιατί δεν έχουν μάθει να ενεργοποιούν τη σκέψη τους, κάτι το οποίο απαιτείται, όταν πρέπει να διαβάσουν ένα γραπτό κείμενο.
Γι΄ αυτό και ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, όταν οι ίδιοι οι μαθητές μας ζήτησαν να δημιουργήσουν τη δική τους σχολική εφημερίδα. Αυτό είναι απίστευτα ελπιδοφόρο και υπέροχο! Δεύτερη έκπληξη ήταν το ενδιαφέρον τους για έντυπη σχολική εφημερίδα, χειροπιαστή και άμεσα προσβάσιμη σε όλους. Λεφτά, όμως, δεν υπάρχουν κι έτσι προχωρήσαμε  δημιουργία blog, . Έτσι κι αλλιώς, ο στόχος και των δύο κοινός. Να βρεθεί ένας ευχάριστος και δημιουργικός τρόπος επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων για θέματα κοινωνικά, μουσικής, αθλητισμού, λογοτεχνίας, οικολογίας κλπ, έτσι ώστε να γνωρίσουν νέες πτυχές του εαυτού τους, να ονειρευτούν,  να ανοίξουν τα φτερά τους, να απογειωθούν….
    
Σε μια εποχή που κυριαρχεί η απομόνωση, ο ατομικισμός, η απογοήτευση και ένα βαρύ κλίμα παντού εμείς επιλέγουμε να εκφραστούμε μέσα από αυτό το blog, για να χαμογελάσουμε…..

Χαμογελάστε λοιπόν, γιατί … χανόμαστε!!!

Χ
Χαίρομαι την κάθε στιγμή…
Α
Ανακαλύπτω  νέες δεξιότητες….
Μ
Μοιράζομαι σκέψεις  με άλλους ανθρώπους…
Ο
Ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο…
Γ
Γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου…
Ε
Ελευθερώνω κρυμμένα συναισθήματα…
Λ
Λαχταρώ  να μοιραστώ ιδέες και απόψεις…
Α
Αποτυπώνω στο χαρτί ιδέες και σκέψεις μπερδεμένες μέσα μου…
Γ
Γεμίζω εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο μου…
Ι
Ιεραρχώ αξίες στη ζωή μου… Ιχνηλατώ…
Α
Αναζητώ  νέους ορίζοντες……….
Τ
Ταιριάζω  λέξεις και εικόνες………
Ι
Ικανοποιώ  την επιθυμία μου για έκφραση μέσα από μια ομάδα
Χ
Χρωματίζω τη ζωή μου……… Χορταίνω το νου μου……….
Α
Αποπειρώμαι να γράψω…..
Ν
Νοσταλγώ…τις στιγμές που θα ξαναβρεθώ με τα μέλη της ομάδας μου
Ο
Οραματίζομαι ένα καλύτερο αύριο
Μ
Μαθαίνω νέα πράγματα
Α
Αναρωτιέμαι τι άλλο μπορώ να κάνω
Σ
Συμμετέχω σε ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις
Τ
Ταξιδεύω με το νου μου
Ε
Ελευθερώνω το μυαλό μου από στερεότυπα και προκαταλήψεις

Βάνα Μητσοπούλου      Πετρούλα Παπαδά

Υπεύθυνες του blog στα πλαίσια προγράμματος ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ στο 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου


ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ....


Ο  λόγος που μπήκα στην ομάδα του περιοδικού του σχολείου μας, είναι  γιατί θα ήθελα να βοηθήσω να διαφημιστεί με κάποιο τρόπο το σχολείο μας και για να δείξουμε πώς σκέφτονται τα παιδιά της ηλικίας μας. Επίσης όσοι το κοιτάνε θα μπορούν να μάθουν διάφορα νέα , όπως κοσμικά, αθλητικά, τεχνολογικά κ.α. Επίσης ήρθα και για τη διασκέδαση, γιατί με αυτό τον τρόπο συναναστρέφομαι πιο πολύ τους συμμαθητές μου.         
s@v


ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ 
ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ;

Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήθελα να συμμετέχω στη δημιουργία μιας σχολικής εφημερίδας, έστω και ηλεκτρονικής. Θυμάμαι ότι και στο δημοτικό είχαμε προσπαθήσει να εκδώσουμε μια εφημερίδα και τα είχαμε καταφέρει, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συγκρίνω αυτή τη δουλειά με εκείνη...! Επιπλέον, ενώ αρχικά είχα κάποιες ενστάσεις σχετικά με την ηλεκτρονική εφημερίδα, τώρα πιστεύω ότι είναι καλύτερη επιλογή, καθώς μπορούμε να δημοσιεύουμε ο,τιδήποτε θέλουμε και μας απασχολεί (αυτό επειδή κάποιοι μπορεί να αναρωτιούνται).

Αυτό που με ώθησε, όμως, σε πρώτη φάση να δηλώσω συμμετοχή στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας ήταν η περιέργεια μου να γνωρίσω κι άλλες πιθανές δεξιότητές μου στα πλαίσια της επικοινωνίας, της συνεργασίας κ.λ.π. Γιατί είναι γεγονός ότι στο σχολείο δεν μας δίνεται η δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε όλα τα ταλέντα μας. Και, εφόσον, σε λίγα χρόνια θα πρέπει να επιλέξουμε με τι να ασχοληθούμε επαγγελματικά, νομίζω ότι αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να δω και μια άλλη προοπτική για το μέλλον που μέχρι τώρα δεν είχα σκεφτεί.


Κατερίνα Μ.

Αυτό που μου έδωσε κίνητρο για να συμμετάσχω στη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας, ήταν το γεγονός  ότι  θα μου δινόταν η ευκαιρία να εκφραστώ και να συνεργαστώ μαζί με πολλά διαφορετικά άτομα. Εξάλλου, η δημοσιογραφία είναι κάτι που θα ήθελα να  ακολουθήσω και στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία .                                                                                                                
                      Κωνσταντίνος  Βασ.

Ο λόγος που μπήκα στο περιοδικό είναι, γιατί ήθελα να περάσω καλά, να πάρω κάποιες εμπειρίες  και να δω πώς συνεργάζονται ομάδες διαφορετικών ενδιαφερόντων.     
Αλέξανδρος Πασ.
Μπήκα στη δημοσιογραφική ομάδα, κυρίως για τις συνεντεύξεις. Επίσης μπήκα και για  την πλάκα και το χαβαλέ  που δημιουργείται στις συναντήσεις  μας. Τέλος, για να δω ποιο είναι το επίπεδο συνεργασίας με άλλα παιδιά.                                                                                            
Γιώργος Νικ.Μπήκα στο περιοδικό για την πλάκα με τους φίλους μου και αφού είδα ότι μου άρεσε, άρχισα να ασχολούμαι  σοβαρά…… με το να γελάω με τους φίλους μου……
Γιώργος Βαγγ.   Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο μπήκα στη συντακτική ομάδα της ηλεκτρονικής σχολικής εφημερίδας του σχολείου μου είναι ότι ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΩ!!! Έψαχνα έναν τρόπο να εκφραστώ για ό,τι συμβαίνει γύρω μου και ό,τι αφορά εμένα.

Κάθε έφηβος έχει τα δικά του ερωτηματικά. Εσένα μπορεί να σε απασχολεί άλλο πρόβλημα, εμένα ένα άλλο και πάει λέγοντας. Μέσα από το blog, όμως, μπορούμε να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας.

Έχω πολλές αναπάντητες  ερωτήσεις. Η πρώτη είναι τι είναι οικονομική κρίση. Πριν αρχίσει  η ''οικονομική κρίση'' κανείς δε μου είχε μάθει τίποτε σχετικό.  


Η κρίση μου, όμως, μού επέβαλε να μάθω ένα καινούργιο λεξιλόγιο: Χαράτσι, ΔΝΤ, Μνημόνιο, τρόικα,  αγανακτισμένοι πολίτες, κοινοβούλιο, λουκέτα, απολύσεις…..και η αιτία;;;;Όλοι μου δίνουν διαφορετική απάντηση…  με κοινό άξονα, ότι δεν έχουμε λεφτά. Όλους ξαφνικά τους κυριαρχεί  η αγωνία, η ανασφάλεια, ο φόβος. Το πιο φριχτό είναι οι αυτοκτονίες.

Mέσα σε αυτό το κλίμα έμαθα ακόμη να  μην εμπιστεύομαι κανέναν, κυρίως τα ΜΜΕ που κατευθύνουν τη σκέψη μας και μας καταντάνε καλοκουρδισμένες μηχανές.
   
   Αυτό που με τρελαίνει περισσότερο είναι το κλίμα στο σχολείο. Βλέπω  να έχει αναστατώσει  και τα παιδιά  αυτό το πρόβλημα. Και αναρωτιέμαι…ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ; Αρκεί λίγο πείσμα και να φωνάξουμε. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Κάθε παιδί έχει όνειρα, ποιοι είναι αυτοί που θα μας τα καταστρέψουν; Γι ΄αυτό, καλώ όσους θέλουν να ζήσουν τα όνειρά τους και τους  βαφτίζω επαναστάτες να τολμήσουν να εκφραστούν με όποιο τρόπο οι ίδιοι θεωρούν ριζοσπαστικότερο! Επίσης στο σχολείο βλέπουμε ένα μάτσο παιδιά που να ασχολούνται με πολιτική και κυρίως  με τους ακροδεξιούς…και απαιτώ!

Έξω οι πολιτικοί από τα σχολεία!


Κώστας Μπαλάτσης


Πολύ θα ήθελα να είμαι στην εφημερίδα του σχολείου μας! Στους μαθητές όμως της Α΄ Γυμνασίου δεν επιτρέπουν να μπουν, γιατί είναι μικροί. Εγώ όμως τα κατάφερα, γράφοντας  ένα πολύ καλό άρθρο για το περιβάλλον και μια κριτική για μια θεατρική παράσταση, που παρακολουθήσαμε με το σχολείο μου. Η φιλόλογος μου, η κυρία Παπάζογλου, με βοήθησε προτείνοντας να δημοσιευτούν οι εργασίες μου, κάτι το οποίο και έγινε. Χάρηκα πάρα πολύ, ενθουσιάστηκα  και τέλος αισθάνθηκα ότι είμαι μια μικρή δημοσιογράφος. Ελπίζω του χρόνου που θα πηγαίνω στη Β΄ Γυμνασίου να είμαι στην ομάδα της σχολικής εφημερίδας!
                                                                                                                                                                  ΒΟΥΛΓΑΡΗ  ΑΘΑΝΑΣΙΑ                                                            Α2!!!!     Για μένα ο γραπτός λόγος είναι ελευθερία έκφρασης και σκέψης. Πάνω στο χαρτί μπορώ να αποτυπώνω τις πιο βαθιές σκέψεις μου χωρίς...γιατί και πρέπει!Έτσι, όταν μου πρότεινε η φιλόλογός μου να μπω στη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας το δέχτηκα με μεγάλη χαρά!!!


Μαρία Κοκίου
Μόλις έμαθα πως το σχολείο μας είχε δημιουργήσει μια ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα ήθελα πολύ να συμμετέχω. Οπότε, ενθουσιάστηκα όταν  μου πρότεινε η φιλόλογός μου να γράψω το πρώτο μου άρθρο, μια κριτική για ένα βιβλίο του συγγραφέα Μάνου Κοντολέων, που θα επισκεπτόταν τη λέσχη ανάγνωσης στη Βιβλιοθήκη μας. Μου αρέσει να είμαι μέλος στην εφημερίδα, γιατί εκφράζω τις σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου, αλλά και επειδή συνεργάζομαι με συμμαθητές μου και εμπλουτίζω τις γνώσεις μου. Νιώθω πως είμαι μια μικρή δημοσιογράφος!

 Πάντα να χαμογελάτε!!!!!                                                                                                            ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ


Eίμαι στη συντακτική ομάδα, γιατί μου αρέσει να βγαίνω έξω από το κλουβί της σχολικής ύλης,
 να πετάω ελεύθερα όπου θέλω εγώ.....


θέλω το διαφορετικό και το άπιαστο...

Eίμαι στη συντακτική ομάδα, γιατί εδώ μπορώ να νιώθω πως μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα...
ή μήπως όχι;

Eίμαι στη συντακτική ομάδα, γιατί δεν ανέχομαι να μου βάζουν φερμουάρ στη σκέψη και στην έκφραση


Eίμαι στη συντακτική ομάδα, γιατί αν δε μιλήσω............θα σκάσω!!!ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Αλεξόπουλος Νίκος
Βαγγελάτος Γιώργος
Βασιλείου Κωνσταντίνος
Ζαχαράκη Σοφία
Κλένια Τζωρτζίνα
Κολλίντζα Μαρία
Μάμαλη Κατερίνα
Μοσχοβάκου Βενετία
Μπαλάτσης Κωνσταντίνος
Νικολακόπουλος Γιώργος
Πασαδάκης Αλέξανδρος
Πότση Παρασκευή
Πρέκας Μανώλης
Σαββίδης  Αντώνης
Σαλούμ Μεταξία
Σούφλα Αλίκη
Σταυροπούλου Γεωργία
Τριανταφυλλοπούλου Μελαχρινή
Χαϊκάλη Αριστέα
Χριστοδουλόπουλος Σωτήρης 

Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (Έκτακτοι μεν αλλά σκληρά εργαζόμενοι μικροί δημοσιογράφοι!)

Ηλέκτρα Κρανιώτη
Μαρία Κόκιου
Αθανασία Βούλγαρη
Χρυσούλα Κοτανίδου

Έλλη Κουγιουμτζίδη
Πέρσα Κουγιουμτζίδη
Πέτρος Κυριακόπουλος
Τζένη Κόκκου

Μαίρη Αρκουζή
Μάρα Ασμάνη

Νίκος Κατσιμίγας
Μαρία Κατσιμίγα

Αγγελική Χρονοπούλου
Τάκης Χαϊκάλης

Στέλιος Μπολτσής
Eλευθερία Σπηλιώτη
Ευαγγελία Τσίλη
Όλγα Μουρτίδου
Αλέξανδρος Σελεμίδης
Βασιλεία Πλασκασοβίτη
Παναγιώτης Μενεγάκης
Λευτέρης Στεφανάτος
Αγγελική Χατχηιακώβου
Δημήτρης Πλασκασοβίτης

    Σε όλους τους παραπάνω αξίζουν πολλά πολλά ΜΠΡΑΒΟ!!!, γιατί κατόρθωσαν

  • να ανέβουν ένα προς ένα τα παραπάνω σκαλιά, 
  • να πιστέψουν στον εαυτό τους,
  •  να προσπαθήσουν και 
  • να πουν στο τέλος ΝΑΙ, ΕΦΤΑΣΑ, ΝΑΙ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!!...................

Ευχόμαστε να συνεχίσουν και του χρόνου , να αγκαλιάσουν το 

Χ@ΜΟΓΕΛ@, γι@τί... χ@νόμ@στε!, γιατί είναι ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου