Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ANAKΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ, ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΜΑΡΙΑ Κ.


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ!

 Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

  Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του 8ου Γυμνασίου αποφασίσαμε να γράψουμε αυτήν την επιστολή με αφορμή την άσχημη κατάσταση που επικρατούσε στην παραλία της περιοχής μας. Θα θέλαμε, λοιπόν, μέσα από αυτήν την επιστολή να σας παρουσιάσουμε την εικόνα που παρατηρήσαμε καθώς και τις λύσεις που θέλουμε να προτείνουμε.

  Η εικόνα που παρουσιάζει η όμορφη παραλία είναι τραγική. Παντού είναι διασκορπισμένα σκουπίδια, ενώ κάποια επέπλεαν στην επιφάνεια της θάλασσας. Οι ρυπογόνες αυτές ουσίες είναι πιθανόν να καταστρέψουν το θαλάσσιο πλούτο της περιοχής.

  Θα θέλαμε, λοιπόν, να ληφθούν εκ μέρους σας τα απαραίτητα μέτρα. Προτείνουμε μάλιστα και οι ίδιοι κάποιες λύσεις. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι να κάνουμε ανακύκλωση, η οποία έχει καθιερωθεί στα σχολεία και στα σπίτια μας. Μπορούμε να ανακυκλώνουμε προϊόντα όπως χαρτί, γυαλί και άλλα, τα οποία μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Κάνοντας ανακύκλωση δείχνουμε   σεβασμό στο περιβάλλον, φροντίζουμε για το μέλλον των νέων και συντελούμε στην εξασφάλιση υγιεινών συνθηκών διαβίωσης. Θα μπορούσε, επίσης, ο δήμος να τοποθετήσει φύλακες που θα επιτηρούν την παραλία.

  Πολλές φορές όλοι αισθανόμαστε δυσαρέσκεια ζώντας σ’ ένα φυσικό περιβάλλον με απορρίμματα, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν. Αλλά ο σημερινός άνθρωπος, όταν είναι ώρα να φροντίσει για τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα ώστε να τοποθετηθούν στον κατάλληλο κάδο αδιαφορεί.

  Τι θα λέγατε αν φτιάχναμε αφίσες και τις κολλούσαμε στους τοίχους, οι οποίες θα υπαγορεύουν στους  επισκέπτες της ακτής, αλλά και των αστικών κέντρων να μην πετούν σκουπίδια;

  Η προστασία και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος είναι υποχρέωση  όλων μας. Για αυτό όλοι οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε εθελοντική εργασία.



Μαρία Κ, Α2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου