Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Το Χ@ΜΟΓΕΛ@, γι@τί... χ@νόμ@στε!!! συναντά την πολυαγαπημένη των παιδιών ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ


Το Χ@ΜΟΓΕΛ@, γι@τί... χ@νόμ@στε!!! 

συναντά 

την πολυαγαπημένη των παιδιών ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει..."
Η ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ 
ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "LOOK AT ME"

Το Σάββατο 6 Απριλίου μέσα στον πολύ όμορφο χώρο του Βιβλιοπωλείου "
Look at me", στη Νέα Ζωή Περιστερίου, που ήταν κατάμεστος από παιδιά, γονείς και φίλους του βιβλίου η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσίασε το νέο βιβλίο της "Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει...".
Η ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου Δώρα Λεγάκη με το ζεστό της χαμόγελο υποδέχτηκε όλα τα παιδιά και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τους κάλεσε να δοκιμάσουν τα πολλά νόστιμα γλυκά και κουλουράκια που η ίδια ετοίμασε, κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο φιλική για όλους.
Με χαμόγελα και ενθουσιασμό όλοι υποδέχτηκαν την σπουδαία συγγραφέα, ηθοποιό, σκηνοθέτη παιδικού θεάτρου και όπερας, Κάρμεν Ρουγγέρη, την αγαπημένη των παιδιών, η οποία με τον άμεσο και μοναδικό τρόπο που την χαρακτηρίζει, με τον τρόπο που "κερδίζει" μικρούς και μεγάλους παρουσίασε, μαζί με τους συνεργάτες της, το μουσικό Στέφανο Βαρελά και την ηθοποιό και μουσικό Ε. Ζιώγα, μύθους του Αισώπου που έχει διασκευάσει και που περιλαμβάνονται στο νέο της βιβλίο.
Η Κάρμεν Ρουγγέρη διάβασε αποσπάσματα, μετέφερε τα μηνύματα από τους μύθους του Αισώπου, τραγούδησε με τα παιδιά, τραγούδια από τη μουσική του βιβλίου και υπέγραψε το βιβλίο της.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η ομάδα μαθητών του 8ου Γυμνασίου που δημιουργεί την ηλεκτρονική εφημερίδα Χ@ΜΟΓΕΛ@, γι@τί... χ@νόμ@στε!!! Τα παιδιά πήραν συνέντευξη από την κ. Ρουγγέρη. "Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε στους αναγνώστες μας;" ρώτησαν τα παιδιά και η κ. Ρουγγέρη απάντησε, όπως πάντα με τρόπο μοναδικό: "Πάντα να χαμογελούν, πάντα να χαμογελάμε. Τι άλλο να πω; Το "χαμογέλα" τα λέει όλα. Και αγαπώ πολύ τους ανθρώπους που χαμογελούν...".
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου και ο Α. Πατσής από την Οργανωτική Επιτροπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.


ΠΗΓΗ....http://www.eldialogos.gr... περιστεριώτικη εφημερίδα.
Την ευχαριστούμε, γιατί πολύ πρόθυμα μας παραχώρησαν 2 από τις φωτογραφίες της ομάδας μας 
με την κ. Κάρμεν Ρουγγέρη

Ακολουθεί η συνέντευξη που μας παραχώρησε στο χώρο του βιβλιοπωλείου
 η κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη.........

-         Δημοσιογράφος: Σπουδάσατε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και Πειραϊκού Συνδέσμου, απ’ όπου αποφοιτήσατε με άριστα. Κάνατε μάλιστα ειδικές σπουδές πάνω στην όπερα στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια. Παρατηρήσαμε ότι συμμετείχατε σε πολλές ελληνικές τραγωδίες και θέλαμε να σας ρωτήσουμε: Έχοντας κάνει ειδικές σπουδές πάνω στην όπερα, ιδρύσατε την Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πώς κατορθώσατε να κάνετε τα παιδιά να αγαπήσουν την όπερα;



-         Κάρμεν Ρουγγέρη:  Λοιπόν, κοίταξε, ήθελα καταρχάς να τους γνωρίσω διάφορους συνθέτες. Προσπάθησα λοιπόν να ξεχωρίσω τις μελωδίες που θα χάιδευαν περισσότερο τα αυτάκια των παιδιών, αυτές που θα μπορούσανε να τα κρατήσουνε στις θέσεις τους, γιατί είμαστε μία χώρα που στην όπερα δεν δίνουμε μεγάλη σημασία, δεν υπάρχει παιδεία  κι εγώ ήθελα να δημιουργήσω αυτή την παιδεία. Έτσι, λοιπόν, διάλεξα τα κομμάτια που ήμουν σίγουρη ότι θα τα καθηλώσουν και αυτά τα συνέδεσα με πρόζα, έτσι ώστε να γίνει ένα σκαλοπατάκι  για να πατήσουν και να δουν την όπερα. Δεν την είδαν ολόκληρη. Την διαμόρφωσα έτσι, ώστε και να μην προδίδω τον αρχικό συνθέτη-κειμενογράφο αλλά και να είμαι μέσα στο θέμα Ήθελα να κάνω τα παιδιά να παρακολουθήσουνε και να έχει ενδιαφέρουσα πλοκή, ώστε να την αγαπήσουν και  έτσι κι έγινε! Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ περήφανη, γιατί έβλεπες ότι, ενώ στην αρχή τα παιδιά  μιλούσανε στα μέρη που είχε κομμάτια τραγουδιού, σιγά-σιγά τα κερδίσαμε και μετά από χρόνια τα παιδιά ήταν εντελώς καθηλωμένα και άκουγαν την μουσική. Πιστεύω, δηλαδή ότι πρέπει και η κλασική μουσική να είναι μέσα στα ακούσματα σας και να κάνετε τις επιλογές σας. Αλλά δεν μπορεί ένας άνθρωπος να υπάρξει ακούγοντας μόνο, συγνώμη, Καζαντζίδη, λέω εγώ ένα παράδειγμα. Όλα αυτά είναι μόρφωση. Θα πρέπει να ακούμε και τον Καζαντζίδη, να ακούμε και τον Mozart, να ακούμε και τον Ροσσίνι και να κάνουμε τις επιλογές μας. Αυτός είναι ο σκοπός μου.


-         Δημοσιογράφος:  Τι είναι αυτό που σας έκανε να στραφείτε από το τραγούδι στο θέατρο;
-         Κάρμεν Ρουγγέρη: Είναι ένα ιδιωτικό θέμα αυτό. Ο άνδρας μου ήταν πρωταγωνιστής στη Λυρική Σκηνή και δεν ήθελε να είμαστε κάτω από τον ίδιο χώρο, για να μην επηρεάζει ο ένας τον άλλο. Εγώ ήδη είχα τελειώσει και είχα αριστέψει στο θέατρο και μπορούσα να βρω δουλειά στον χώρο μου. Όμως, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι θυσίασα τον εαυτό μου ως προς την όπερα, προκειμένου να έχουμε μία καλή οικογένεια.
-         Δημοσιογράφος: Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε πέρα από το θέατρο και με την τηλεόραση, η οποία και σας καθιέρωσε στους περισσότερους Ελληνες;

-         Κάρμεν Ρουγγέρη:  Μέσα στην γκάμα των επαγγελμάτων που έχει ένας ηθοποιός είναι μέσα και η τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ένας ηθοποιός για να υπάρξει πρέπει οποιαδήποτε πρόταση του δίνεται να την ακολουθεί και κατά την γνώμη μου να προσπαθεί να καταθέσει την ποιότητά του μέσα σε αυτή. Πολλές φορές βλέπω κάποια έργα που τώρα τα διαφημίζουνε, τα έχω χάσει πώς μπορεί να τα διαφημίζουνε με τέτοιο τρόπο. Εκεί πιστεύω πως πρέπει να επέμβει και ο ηθοποιός και να απαιτήσει να γίνει πιο ποιοτικό όλο αυτό το πράγμα. Γιατί εγώ πιστεύω ότι εσείς η νεολαία πρέπει να την τιμωρείτε την τηλεόραση, να της δίνετε μια και να την κλείνετε.
-         Δημοσιογράφος:  Μπορείτε να μας περιγράψετε την ωραιότερη ανάμνηση σας από τις παραστάσεις που έχετε δώσει;
-         Κάρμεν Ρουγγέρη:  Ένα Ηρώδειο γεμάτο από παιδιά είναι ένα όνειρο που είχα και που το πραγματοποίησα. Για πολλά χρόνια κάθε καλοκαίρι  κάναμε παραστάσεις για τα παιδιά στο Ηρώδειο. Γέμιζε το Ηρώδειο. Μάθαιναν τα παιδιά αυτό τον χώρο, τον τιμούσαν και τον σεβόντουσαν. Και ξαφνικά έρχεται ένας διευθυντής σε ένα φεστιβάλ, ο τωρινός διευθυντής ο οποίος κρίνει ότι δεν έχουν σημασία τα παιδιά... και το καταργεί! Τρελαίνεσαι σε αυτήν την χώρα, τελείωσε, τρελαίνεσαι.



-         Δημοσιογράφος:  Πότε αποφασίσατε να στραφείτε στην γραφή παιδικών βιβλίων;
-         Κάρμεν Ρουγγέρη:  Καταρχάς κάνω θέατρο για τα παιδιά από χρόνια. Έχω στραφεί, γιατί έτυχε να είμαι σε μία επιτροπή και είδα ότι όλα ήταν χάλια στο χώρο του θεάτρου και λέω «Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί πολύ σοβαρά.» Και αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά κι εγώ. Υπήρχαν κάποιοι ένα-δυο που το κάνανε αυτό, αλλά λέω «Χρειάζονται περισσότεροι.» Και γι’ αυτό τον λόγο ασχολήθηκα με τα παιδιά. Μοιραία, λοιπόν όταν κάνεις θέατρο για τα παιδιά, θα γράψεις και τα βιβλία τους.

-         Δημοσιογράφος:  Μπορείτε να μας περιγράψετε τον εαυτό σας στην ηλικία μας;
-         Κάρμεν Ρουγγέρη:  Έκανα πάρα πολλά πράγματα!! Είχα έναν πατέρα ο οποίος με έσπρωχνε, βέβαια. Έκανα γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, πιάνο, τραγούδι ό,τι μπορείς να φανταστείς έκανα. Γενικά, είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα και θέλω να έχω ενδιαφέροντα. Αυτό το πράγμα που βλέπω σε κάποιους της νεολαίας που είναι όλο «βαριέμαι» δεν το ξέρω. Εγώ ήμουν πάντοτε έτσι όπως είμαι τώρα. Έτσι πιστεύω πως πρέπει να ζει κανείς γιατί  έχουμε πολλά χρόνια  να ξεκουραστούμε, πεθαίνοντας. Αιώνες θα ξεκουραζόμαστε.

         Δημοσιογράφος: 

Το blog μας λέγεται   Χ@ΜΟΓΕΛ@, γι@τί...         χ@νόμ@στε! Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες του;

-         Κάρμεν Ρουγγέρη:   Αχ, τι ωραίο! Το «χαμογέλα» μου φτάνει. Είναι υπεραρκετό, γιατί πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο από το να χαμογελάς, είναι τζάμπα!

-         Δημοσιογράφοι: Ευχαριστούμε πολύ!



Στη συνέντευξη συμμετείχαν οι μαθητές…..
Νίκος Αλεξ.
Μεταξία Σαλ.
Αριστέα Χαϊκ.
Κωνσταντίνος Βασ.
Γιώργος Νικολακ.

Μαγνητοφώνηση - απομαγνητοφώνηση…Ηλέκτρα Κραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου