Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ! Η ANAKYKΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


     
ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ!

Η ANAKYKΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
    Πολλοί άνθρωποι σήμερα πετάνε τα απορρίμματα τους στο έδαφος  ή δεν ανακυκλώνουν με αποτέλεσμα τη μόλυνση του περιβάλλοντος.                                                                                                                                                             

      Στον καθημερινό μας χώρο, στο σχολείο αλλά και από πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τα προγράμματα της ανακύκλωσης.
        Με την ανακύκλωση πολλά πράγματα που δεν τα έχουμε ανάγκη μπορούμε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε. Για παράδειγμα, το γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο και το πλαστικό είναι ανακυκλώσιμα υλικά. Αν ανακυκλώσουμε χαρτί, θα κοπούν λιγότερα δένδρα από τα δάση. Ίσως, μερικοί νομίζουν πως το να κοπούν δένδρα δεν είναι σπουδαίο, γιατί υπάρχουν χιλιάδες σε ολόκληρο τον πλανήτη, όμως αυτοί οι άνθρωποι σίγουρα δεν έχουν σκεφτεί πως τα δένδρα μας παρέχουν οξυγόνο και συγκρατούν τα νερά από τις βροχές, ώστε να μη δημιουργηθούν πλημμύρες.
        Όσα περισσότερα υλικά ανακυκλώνουμε, τόσο πιο όμορφος και καθαρός θα είναι ο πλανήτης μας. Ο αέρας θα είναι πιο καθαρός, θα έχουμε εξασφαλίσει υγιεινές συνθήκες διαβίωσης και το οξυγόνο θα είναι άφθονο. Με αυτή την πράξη φροντίζουμε για το μέλλον τον νέων. Οι νέοι στο μέλλον θα μπορέσουν να καταλάβουν καλύτερα τις ωφέλειες της ανακύκλωσης.          
         Πολλές φορές σε εκδρομές που πηγαίνω σε διάφορα μέρη αντικρίζω πανέμορφα τοπία γεμάτα απορρίμματα. Αισθάνομαι άσχημα, γιατί πολλοί άνθρωποι, αντί να ανακυκλώνουν υλικά, τα πετάνε κάτω με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τις φυσικές ομορφιές της φύσης (βιότοπους και υγρότοπους). Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο όσα υλικά έχουμε πραγματικά ανάγκη. Δε θα πρέπει να επηρεαζόμαστε από διαφημίσεις ή από το τι κάνουν οι άλλοι. Θα πρέπει να αυξήσουμε την ανακύκλωση υλικών και κυρίως από μη ανανεώσιμους πόρους. Θα μπορούσαμε να οργανώνουμε ημερίδες στις οποίες ειδικοί θα ευαισθητοποιούσαν ακόμα περισσότερους ανθρώπους στο θέμα της ανακύκλωσης.
        Η ζωή μας στο μέλλον θα γίνει πολύ καλύτερη. Οι νέοι θα καταλάβουν τους κινδύνους που μας απειλούν και θα δείξουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο θέμα αυτό επηρεάζοντας και τους μεγαλύτερους.
Χρυσούλα Κοταν, Α2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου