Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΠΟΡΕΙΣ!


         Όλοι οι άνθρωποι ζουν και μεγαλώνουν μέσα στο φυσικό περιβάλλον και είναι υπεύθυνοι για την προστασία του. Οφείλουν να το διαφυλάττουν, ώστε να έχουν ποιοτική ζωή. Τι γίνεται, όμως, όταν οι άνθρωποι αδιαφορούν για τη φύση και τη μολύνουν πετώντας σκουπίδια;

        Συχνά στις μεγαλουπόλεις οι κάτοικοι πετούν πολλά σκουπίδια με αποτέλεσμα να μολύνουν το περιβάλλον. Αν και υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων σε κάθε γωνία και για κάθε γειτονιά, οι άνθρωποι επιλέγουν να τα αφήνουν έξω από τους κάδους και οι δρόμοι να γεμίζουν με επικίνδυνα σκουπίδια που μπορούν να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης  και μετάδοσης σοβαρών ασθενειών. Τα διάχυτα σκουπίδια ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και πολλές φορές καταλήγουν στα ποτάμια, στις λίμνες και στις θάλασσες με συνέπεια τον θάνατο των  πουλιών και τον ψαριών.

         Οι κάτοικοι των πόλεων πρέπει να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θέμα της καθαριότητας  της πόλης και της αποκομιδής απορριμμάτων. Πρέπει  να συνεργαστούν με τους δήμους και να πάρουν μέτρα για την προστασία των πόλεων.

         Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Πρώτα πρώτα, μπορούμε να συγκεντρώνουμε τα σκουπίδια σε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και να τις πετάμε μέσα στους κάδους. Αν οι κάδοι είναι γεμάτοι, προτιμάμε να τις φυλάξουμε στα μπαλκόνια του σπιτιού μας παρά να τις παρατήσουμε στο δρόμο. Όταν οι γονείς μας και εμείς τα παιδιά βρισκόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, δεν πετάμε τα σκουπίδια στον δρόμο αλλά τα κρατάμε για να τα πετάξουμε φτάνοντας στον προορισμό μας. Τέλος, συγκεντρώνουμε το χαρτί, το γυαλί, το αλουμίνιο και τις μπαταρίες στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.
         
Η Αθήνα είναι μια όμορφη πόλη αλλά στους δρόμους της συναντάμε πολλά σκουπίδια. Θα προτιμούσα να βλέπω περισσότερα καλάθια σκουπιδιών και τα πάρκα να είχαν περισσότερο πράσινο και όμορφα λουλούδια παρά βρομιές.  Η καθαριότητα της πόλης δηλώνει τον χαρακτήρα  των κατοίκων της. Όσο περισσότερο φροντίζουμε την πόλη μας τόσο πιο όμορφα νιώθουμε που ζούμε σε αυτή.

         Προσωπικά, φροντίζω να τοποθετώ τις σακούλες των απορριμμάτων μέσα στους κάδους και ενθαρρύνω τους γονείς μου και τον αδερφό μου να  ανακυκλώνουν τα χαρτιά, τα κουτάκια των αναψυκτικών και το πλαστικό.

                             Βούλγαρη Αθανασία, Α2!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου