Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

BANG BANG YOUARE DEAD, KΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΑΣΚ., MAΡΙΑ ΑΣΜ., ΜΑΙΡΗ ΑΡΚ.


View more presentations or Upload your own.





BANG BANG YOU 'RE DEAD
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σε όλες τις χώρες, υπάρχουν πολλά φαινόμενα ενδοσχολικής βίας. Αυτά τα φαινόμενα συνεχίζονται μέρα με τη μέρα, επειδή δεν υπάρχει κανένας, αρκετά "γενναίος" από τα θύματα ή τους θεατές των συμβάντων για να τα αναφέρει στους γονείς του ή γενικά σε μεγαλύτερους.

Η ταινία που παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας, με θέμα την ενδοσχολική βία αφορούσε ένα παιδί, τον Trevor Adams, που προσπαθεί να ξαναενταχτεί στην κοινωνία μετά από ένα επεισόδιο που προκάλεσε ο ίδιος απειλώντας ότι θα βάλει βόμβα στην ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου του.
Ο κύριος λόγος που ο Trevor απείλησε να κάνει κάτι τέτοιο, είναι γιατί κάποτε είχε υποστεί βίαιη συμπεριφορά από αυτούς, και δεν άντεχε άλλο την καταπίεση και από τους γονείς του, οι οποίοι δεν τον στήριζαν καθόλου ψυχολογικά. Με αυτή την πράξη του ήθελε να εκφράσει τα συναισθήματά του, στα οποία περιλαμβάνονται η απελπισία, ο θυμός και η ανάγκη για στήριξη.
Ο κ.Duncan, καθηγητής υποκριτικής στο γυμνάσιο που φοιτά ο Trevor, τον καθοδηγεί για να φτιάξει ένα βίαιο βίντεο ώστε να φτάσει στην διεύθυνση του σχολείου και να  αποκαλύψει όλα όσα γίνονται γύρω του, μέσω της βιντεοκάμεράς του, στην οποία έχει καταγράψει τα πάντα από την πρώτη μέρα που ξαναγύρισε στο σχολείο.
Το κύριο συναίσθημα που μας κατέκλυζε βλέποντας την ταινία, ήταν η αγωνία για το τι θα γίνει παρακάτω.
Προτείνουμε αυτήν την ταινία, να μην τη δουν μόνο μαθητές αλλά και μεγάλοι, ώστε να συνειδητοποιήσουν την καθημερινή βία που υπάρχει στον κόσμο και συνεχίζουν να αγνοούν.

Μάρα Ασμ., Μαίρη Αρκ., Α1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου